środa, 19 listopada 2014
Spaghetti aglio, olio e peperoncio
Spaghetti aglio, olio e peperoncio jest idealnym pomysłem, gdy nie mamy wiele czasu i zbyt wiele produktów w lodówce na przygotowanie obiadu bądź kolacji. Cztery składniki połączone z makaronem dają nam wyśmienite danie.
Składniki :
- makaron spaghetti
- ok 4-5 łyżek dobrej oliwy z oliwek
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 1 pęczek świeżej natki pietruszki
- sól i pieprz
Przygotowanie :
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody.
W trakcie gotowania makaronu, kroimy drobno papryczkę i pietruszkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy wyciśnięty czosnek, po chwili dodajemy papryczkę.
Mieszamy chwilę i uważamy, żeby czosnek się nie przypalił.
Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy na patelnię.
Mieszamy wszystko razem na patelni, dodajemy na koniec sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i podsmażamy jeszcze przez ok 1 min.
Można podawać ze startym parmezanem.
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz